Dronningensgade 97 7000 Fredericia

+45 75933380

Forside » Vanedannende medicin

Vanedannende medicin

Styrelsen for Patientsikkerhed har besluttet, at recepter på sovemedicin, angstdæmpende og stærkt smertestillende, samt ADHD medicin skal fornyes ved konsultation.

Det er derfor ikke muligt at bestille medicinen ved sekretæren eller internettet. Det kan kun fornyes ved personligt fremmøde.

Læs omkring lovgivningen her:

Får du vanedannede medicin laves der en plan for fornyelse af dit medicin med behandlerteamet.

dette noteres i din journal du får en tid hver gang der passer med næste gang din medicin skal fornyes, på denne måde sikre vi at du ikke løber tør.

Der udskrives ikke vanedannede medicin i lægevagten.

I særlige  tilfælde kan der laves fornyelse uden fremmøde, fx ved terminale eller alvorlige sygedomme, dette sker kun ved vurdering af en læge.

Hvad betyder ”vanedannende” medicin?

Vanedannede medicin er medicin, som kroppen gradvist vænner sig til, og du kan blive afhængig både fysisk og psykisk.

  • Du kan derfor opleve en voldsom trang til at tage medicinen, og du kan få kvalme eller kulderystelser, hvis du ikke får medicinen.
  • Trangen kan blive så stærk, at den kan tage magten fra dig – og du kan opleve, at du først bliver rolig, når du får medicinen.
  • Du kan også opleve, at det er svært at vænne dig af med at skulle tage din daglige medicin. Alt det kan gøre dig bekymret for, om du kan undvære den.
  • Hvis du tager vanedannede medicin i nogen tid, oplever du måske, at du har brug for en større og større dosis af medicinen for at opnå den samme virkning. Det skyldes, at din krop har vænnet sig til medicinen.
  • Det er altså ikke tegn på, at dine smerter, din angst eller dit søvnbesvær er blevet forværret.

 

Holdning til Medicinsk cannabis. 

Da der i øjeblikket ikke er tilstrækkelig dokumentation for behandling med cannabis udskrives dette ikke fra klinikken.